15
Οκτ.
10

Το μοντέλο της Rotten Fish Games

Στα πλαίσια του 3ου Hellenic Game Developers Conference, ο συνάδελφος Γιώργος Χιώτης έκανε μια ενδιαφέρουσα ομιλία πάνω στο μοντέλο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της Rotten Fish Games. Η Rotten Fish Games είναι μια νεοσύστατη indie ομάδα με το πρώτο της παιχνίδι, το Space Debris, να βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Είναι κοινός τόπος ότι η ανάπτυξη ενός βιντεοπαιχνιδιού έχει υψηλό κόστος και αρκετά μεγάλο οικονομικό ρίσκο, μιας και δεν υπάρχει εγγύηση ότι το παιχνίδι θα γίνει επιτυχία και να πουλήσει αρκετά έτσι να αποφέρει κέρδος. Έτσι, η προσέγγιση της RFG είναι να ελαχιστοποιήσει το κόστος ανάπτυξης με μια πολύ μικρή ομάδα ανάπτυξης, τα μέλη της οποίας θα έχουν μερίδιο από τις πωλήσεις, στοχεύοντας σε πλατφόρμες που υποστηρίζουν self-publishing και χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν δωρεάν εργαλεία για την ανάπτυξης του παιχνιδιού και την οργάνωση της ομάδας. Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των ποιοτικών, δωρεάν, εργαλείων για document writing, bug tracking, task management και source repositories που διατίθενται στο Internet τα οποία κάνουν την συνεργατική ανάπτυξη κώδικα πολύ ευκολότερη, ακόμα και αν τα μέλη της ομάδας δεν μένουν στην ίδια πόλη.

Το μοντέλο της Rotten Fish Games έχει την ιδιαιτερότητα (αδύνατο σημείο ίσως;) ότι βασίζεται πολύ στην δέσμευση και την αφοσίωση των μελών της ομάδας με την προοπτική κέρδους μόνο. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα για παρατεταμένες περιόδους ανάπτυξης. Από την άλλη, ακόμα και αν η ανάπτυξη παγώσει ή σταματήσει εντελώς το οικονομική ζημιά είναι η μικρότερη δυνατή.

Κατά την προσωπική μου άποψη η προσέγγιση της RFG ταιριάζει σε indie ομάδες ανάπτυξης που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, με μικρό κεφάλαιο αλλά πολύ θέληση και όρεξη για δουλειά. Η μέχρι στιγμής, προσωπική, εμπειρία από την προσέγγιση αυτή είναι θετική.

Ακολουθεί η ομιλία του Γιώργου με την περιγραφή του μοντέλου της Rotten Fish Games και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη και την προώθηση ενός παιχνιδιού.

Advertisements


Το blog αυτό έχει ως σκοπό να ρίξει μια ψύχραιμη και κριτική ματιά στο κόσμο των videogames. Χωρίς πάθη, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς άγνοια. Τα videogames έχουν να μας δώσουν πολλά, και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτά.

Game-based Learning στην Ελλάδα
Επισκεφτείτε το group
Bookmark and Share
Οκτώβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπτ.   Μαρ. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: