13
Ιολ.
10

Νέο group για έρευνα και δημιουργία Serious games στην Ελλάδα

Στο συνέδριο για τα Serious Games SGEED2010 το οποίο έγινε στα Γιάννενα (και για το οποίο έγραψα σε προηγούμενο άρθρο), ως ένα από τα βασικά προβλήματα για την μικρή ανάπτυξη και διείσδυση που έχουν οι εφαρμογές των βιντεοπαιχνιδιών στην μάθηση (και όχι μόνο) στην χώρα μας αναδείχθηκε όχι τόσο η έλλειψη έρευνας και τεχνογνωσίας αλλά η εσωστρέφεια και η έλλειψη συνεργιών που πιθανώς να έκανε τον τομέα αυτό θα ανθίσει.

Στην χώρα μας υπάρχουν και αρκετές εταιρίες που αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια και που διατίθενται να ασχοληθούν με τα serious games όπως και πολλά Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα που ασχολούνται ερευνητικά με το θέμα αυτό (περισσότερα ίσως από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς). Το πρόβλημα είναι ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ ερευνητών, αλλά και ερευνητών και βιομηχανίας ανάπτυξης.

Ως μια πρώτη προσπάθεια γεφύρωσης αυτού του χάσματος δημιουργήθηκε το «Game-Based learning» group, το οποίο έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας Διαδικτυακής κοινότητας ατόμων που ασχολούνται με τις εφαρμογές των Βιντεοπαιχνιδιών αλλά και Εικονικών Κόσμων στην εκπαίδευση και μάθηση, και οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στον τομέα των Serious Games, στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με Serious Games και Εικονικούς Κόσμους σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υλοποίησης. Ευπρόσδεκτοι είναι και Έλληνες Ερευνητές του εξωτερικού.

Με την σειρά σας, προσκαλέστε όσα άτομα γνωρίζετε που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο των Serious Games έτσι ώστε να γίνει η κοινότητα το δυνατόν μεγαλύτερη.

Ελπίδα είναι ότι η Διαδικτυακή αυτή κοινότητα θα γίνει πλατφόρμα για ενημέρωση, γνωριμίες, ανταλλαγή εμπειρίας και συνεργασίες πάνω στα Serious Games.

Advertisements


Το blog αυτό έχει ως σκοπό να ρίξει μια ψύχραιμη και κριτική ματιά στο κόσμο των videogames. Χωρίς πάθη, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς άγνοια. Τα videogames έχουν να μας δώσουν πολλά, και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτά.

Game-based Learning στην Ελλάδα
Επισκεφτείτε το group
Bookmark and Share
Ιουλίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: