12
Μάι.
09

Οι χαρές του microblogging!

Τελευταία παρατηρώ ένα όλο και αυξανόμενο αριθμό microblogs (τύπου twitter) στο Web. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο καταγράφουν σε εισαγωγές των 140 χαρακτήρων (το μέγιστο) κάθε στιγμή της ζωής τους, με χιλιάδες άλλα να την παρακολουθούν. Το twitter είναι ένα εργαλείο που φέρνει, κατά πως φαίνεται, πιο κοντά ένα μεγάλο αριθμό ατόμων.

Επιπλέον όμως παρατήρησα και μια άλλη χρήση του twitter, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Πλέον ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που εργάζονται στην βιομηχανία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών το χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν μια εκ των έσω καταγραφή της διαδικασίας ανάπτυξης ενός παιχνιδιού. Η δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή το κοινό τον βιντεοπαιχνιδιών με τους δημιουργούς του είναι μοναδική και δίνει μια αίσθηση συμμετοχής του κοινού στην ανάπτυξη (και επιπλέον λειτουργεί και ως μέσο marketing ενός παιχνιδιού).

Εμπνευσμένος από τη χρήση αυτή του twitter, αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα: να δημιουργήσω ένα twitter με μια εκ των έσω καταγραφή της ζωής σε ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο όσον αφορά την ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία των μαθημάτων. Ελπίζω έτσι ότι κάποιος που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τις πολύπλοκες διεργασίες και τη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να κάνει κάτι πρωτότυπο σε αυτή τη χώρα να μπορέσει μέσω του twitter αυτού να το κάνει.

Το twitter μπορεί να βρει κάποιος στην διεύθυνση:

http://twitter.com/thinkinggamer

Ανάλογα με την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που θα συναντήσει θα συνεχίσω να το διατηρώ.

Advertisements


Το blog αυτό έχει ως σκοπό να ρίξει μια ψύχραιμη και κριτική ματιά στο κόσμο των videogames. Χωρίς πάθη, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς άγνοια. Τα videogames έχουν να μας δώσουν πολλά, και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτά.

Game-based Learning στην Ελλάδα
Επισκεφτείτε το group
Bookmark and Share
Μαΐου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ.   Ιον. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: