20
Ιον.
08

Αναγνώριση συνεισφοράς των videogames

Kάθε χρόνο, η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ βραβεύει άτομα (Βρετανούς κυρίως) με εξαιρετική συνεισφορά και υπηρεσίες σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, κοινωνίας και πολιτισμού.

Έτσι και φέτος, στην απονομή των βραβείων που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες, μαζί με άλλα άτομα, βράβευσε και τους αδερφούς Darling (David και Richard), ιδρυτές της Codemasters με την διάκριση CBE (Commander of British Empire).

Οι αδερφοί Darling ξεκίνησαν την εταιρία τους από το υπνοδωμάτιο τους τη δεκαετία του 80, για να φτάσει σε 20 χρόνια να είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρία ανάπτυξης και διάθεση παιχνιδιών στην Αγγλία, και από τις μεγαλύτερες στο κόσμο με πάνω από 60 τίτλους στο ενεργητικό της όπως τα Collin McRae Rally, TOCA Race Driver, και Operation Flashpoint.

Μπορεί για τους Έλληνες να φαίνεται ανόητο οτιδήποτε σχετικό με την Βασιλεία και τους τίτλους τιμών που μοιράζονται, όμως το γεγονός της βράβευσης καθαυτό είναι σημαντικό!

Τίτλους σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με τα videogames έχουν δοθεί και παλιότερα από την Ελισάβετ, όπως για παράδειγμα στον Peter Molyneux το 2004. Το βραβείο των αδερφών Darling όμως είναι σημαντικό για δύο λόγους: Πρώτο γιατί δεν έχει δοθεί ποτέ τόσο υψηλή διάκριση σε άτομα που ασχολούνται με την βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών μέχρι τώρα στην Αγγλία και δεύτερον, το βραβείο δόθηκε για την συνολική συνεισφορά των αδερφών και της εταιρείας τους στην Βρετανική κοινωνία και βιομηχανία παιχνιδιών.

Σε παρόμοιο κλίμα, ανακοινώθηκε ότι θα γυριστεί ταινία σχετικά με την ζωή του Nolan Bushnell και την άνοδο της Atari, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio. O Nolan Bushnell θεωρείται από τους ιδρυτές της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών και η Atari (την οποία ίδρυσε ο Bushnell την δεκαετία του 70), ήταν για πολλά χρόνια κυρίαρχος της αγοράς.

Δύο σημαντικά και με μια πρώτη ματιά ασύνδετα γεγονότα, τα οποία όμως φανερώνουν την ολοένα αυξανόμενη επιρροή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον τομέα της ψυχαγωγίας και στον πολιτισμό γενικότερα, με την αντίστοιχη αναγνώριση.

Advertisements


Το blog αυτό έχει ως σκοπό να ρίξει μια ψύχραιμη και κριτική ματιά στο κόσμο των videogames. Χωρίς πάθη, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς άγνοια. Τα videogames έχουν να μας δώσουν πολλά, και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτά.

Game-based Learning στην Ελλάδα
Επισκεφτείτε το group
Bookmark and Share
Ιουνίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: